Hozzávalók:
- datolya
- tisztított víz
- citromlé (opcionális)
- turmixgép
Datolya vásárlásánál, ügyelj, hogy natúr datolyát vegyél, amit aszalás során nem édesítenek glükóz sziruppal. Ha szárított datolyád van, azt áztasd be meleg vízbe legalább egy órára. Ha nyers datolyát tudtál szerezni ezt a lépést kihagyhatod. Én, ha tehetem a medjool datolyát használok.
Elkészítése:
- Magozd ki a datolyát és ha aszalt áztasd be melegvízbe minimum 1 órára.
- Majd öntsd a datolyát az áztató vízzel együtt a turmixgépbe. A víz mennyiségével játszhatsz attól függően mennyire szeretnéd hígra, vagy sűrűbbre a szirupot.
- Alaposan turmixold össze míg homogén méz állagú pasztát nem kapsz.
- Kóstold meg, ha úgy érzed ízesítsd még egy kis citrommal.
- Zárd csatos üvegbe és tárold hűtőben, ahol 2-3 hétig jól tárolható, de általában sokkal hamarabb elfogy.