Agni

Az ayurvéda szerint a legtöbb betegség fő gyökere az emésztésre vezethető vissza. Az ayurvédában az emésztő tüzet Agni-nak nevezzük.  Emésztő tüzünk egészséges szinten tartása nem csak az elfogyasztott ételek megemésztésére, a vitaminok felszívódására, valamint a kiválasztásra  van hatással, hanem az érzelmeink, észlelésein, tapasztalataink megfelelő feldolgozására is. Ugyanis a nem feldolgozott érzelmek legalább annyira károsak az egészségünkre, mint a nem megfelelően megemésztett ételek. A megoldatlan, feldolgozatlan érzelmek mentális és pszichés kibillenést okozhatnak, melyek következménye lehet aztán akár a hízás, vagy mentális betegségek (pl. depresszió, szorongás pánikrohamok).

Az Ájurvéda saját diagnosztikai rendszerrel rendelkezik. Az 5 elemet 3 olyan minőségbe, doshába rendezi, melyekhez adott testi és mentális funkciókat köt, ezek függvényében vizsgálja az egyensúlytalanság okait

Terápiája egy életmódformáló terápia, ami legfőképp a mindennapi szokásainkat célozza meg alkalmazkodva az adott évszakhoz. Az Ájurvéda nem kínál idő- és energiabefektetés nélküli gyors gyógyulást és jólétet, mivel partneri viszonyban kezel Téged, ezért az egészséged éppen annyira múlik Rajtad is, mint az ájurvédikus terapeután.

lotusayurvedayoga.hu | 2022 Minden jog fenntartva